Hajdú-Bihar

2012.10.19. 17:34

Hajdúszoboszlón választ új elnököt a Magyar Vöröskereszt

Hajdúszoboszló - 56-os múltidézéssel, „A szabadság vére” címmel, az forradalom áldozataira emlékezve indul a szervezet kétnapos rendezvénye szombaton.

Hajdúszoboszló - 56-os múltidézéssel, „A szabadság vére” címmel, az forradalom áldozataira emlékezve indul a szervezet kétnapos rendezvénye szombaton.Ez alkalomból Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszönti az 1956-os forradalom debreceni hősnőjét, Péter Istvánné Sarkadi Ibolyát.

A megemlékezést követően kezdődik a Magyar Vöröskereszt XIII. Kongresszusának hivatalos programja. A humanitárius szervezet vezető testülete értékeli az elmúlt négy évet, majd elismeréseket ad át a kiemelkedő vöröskeresztes munkát végző önkénteseinek és munkatársainak.

A kétnapos Kongresszus zárónapján, október 20-án választják meg – a vállalt két ciklus után – leköszönő Habsburg György utódját, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőtestületek tagjait és tisztségviselőit is. Döntenek az alapszabály módosításáról és meghatározzák a következő ciklus irányait is. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!