Hajdú-Bihar

2012.10.18. 12:34

Hajléktalant vertek meg fiatalok Debrecenben

Debrecen - Bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt tartottak nyilvános ülést egy 17 éves lány ügyében csütörtökön a Debreceni Ítélőtáblán, de a szabadlábon védekező vádlott nem jelent meg, s kiderült, hogy az idézése nem is volt szabályszerű. A másodfokon eljáró bíróság később dönt az új tárgyalás napjáról.

Debrecen - Bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt tartottak nyilvános ülést egy 17 éves lány ügyében csütörtökön a Debreceni Ítélőtáblán, de a szabadlábon védekező vádlott nem jelent meg, s kiderült, hogy az idézése nem is volt szabályszerű. A másodfokon eljáró bíróság később dönt az új tárgyalás napjáról.A Debreceni Törvényszék idén áprilisban hozott elsőfokú ítéletében rögzítette: a lány és két – akkor mindössze 14 éves fiú – állami gondozottként 2010 szeptemberében engedély nélkül távoztak otthonukból. Az esti órákban a fiatalok egy Petőfi tér mögötti játszótéren észrevették, hogy egy hajléktalan férfi alszik egy társasházi lépcsősor alatt. S. László nagy erővel fejbe, majd mellkason rúgta a 61 éves sértettet, majd felszólította, hogy adjon neki pénzt. R. Tibor szintén bántalmazta a férfit, majd elvették a táskáját, amelyben összesen 2 ezer 800 forint értékű élelmiszert találtak. A bíróság megállapítása szerint R. Tímea és további két gyermekkorú társának jelenléte a két erőszakoskodó fiúra szándékerősítőleg, a sértettre bénítólag hatott. A hajléktalan férfi bordatörést szenvedett.

A Debreceni Törvényszék elrendelte S. László és R. Tibor 3-3 évi javítóintézeti nevelését, míg R. Tímea esetében 1 év 8 hónapról határoztak. A fiúk esetében az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett, míg R. Tímea és kirendelt védője, valamint törvényes képviselője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!