Hajdú-Bihar

2012.10.18. 15:13

Holló László Emlékház lett a korábbi emlékhely Debrecenben

Debrecen - Holló László festőművész házát mindig szívesen keresték fel a fiatalok, akik örömmel tanultak a Munkácsy- és Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művésztől.

Debrecen - Holló László festőművész házát mindig szívesen keresték fel a fiatalok, akik örömmel tanultak a Munkácsy- és Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művésztől.A nemzeti kulturális alap finanszírozásával nemrégiben úgy újították fel a művész hagyatékát őrző tócóskerti emlékhelyet, hogy a Medgyessy Ferenc Gimnázium fenntartásában és gondozásában álló egykori múzeum a 21. századi igényeknek is megfeleljen.

Csütörtökön sajtóbejárást tartottak a gyűjteményben, amelynek adományozója, dr. Ujváry Zoltán professzor is aznap láthatta a művek új elrendezését, a ház új arculatát, amely korszerű, digitális kommunikációs elemekkel, például projektorral, valamint grafikákkal, rajzokkal, illetve kortárs tendenciával gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!