Hajdú-Bihar

2012.10.23. 19:32

Jegyzet: Hol élünk?!

<em>Vagy a kormánypártiak fejében nincs minden rendben, vagy megint minket néznek akkora verébnek, hogy leszakad alattunk a sürgönydrót.</em> <strong>Fabók Ágnes jegyzete.</strong>

Vagy a kormánypártiak fejében nincs minden rendben, vagy megint minket néznek akkora verébnek, hogy leszakad alattunk a sürgönydrót. Fabók Ágnes jegyzete.A legújabb politikai petárdát – amitől még a sokat megélt főtéri galambraj is felrebbenne – Rogán robbantotta egy tévéadásban. „Nincs szükség kötelező lakcímnyilvántartásra Magyarországon” – mondta. Lázár rögtön rákontrázott: „az információs önrendelkezési joghoz ilyen volumenű népesség-nyilvántartás, lakcímnyilvántartás nem tartozhat hozzá.” Utóbbi nem átallotta mindezt egy olyan beszélgetés során elsütni, ami épp a választási regisztrációról szólt, ahol ugye majd megint „önként és dalolva” körmölhetjük adatainkat a lajstromba, már amennyiben szeretnénk beleszólni, ki is vezesse az országot.

Ezek szerint a vezető politikusok most már nyíltan is vállalják, csak azok számítanak, akik a voksokat adják? Hogy a többi éppen hol él (ne adj Isten hal), nem számít?

De nézzük másik oldalról. Lázárnak a népszámlálás előtt nem voltak ilyen aggályai? Akkor ugyanis fővesztés terhe mellett lehetett kimaradni az össznépi adatszolgáltatásból, ami ugyan anonim volt, ám mindenki névre szólóan, a lakcímére kapta a kérdezőbiztost meg a papírokat…

Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!