Hajdú-Bihar

2012.10.13. 18:22

Népi játszóház kicsiknek, nagyoknak Létavértesen

Létavértes. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül rendezte meg Létavértesen a Rozsnyai Gyűjtemény a múzeum első népi játszóházát, amelynek témája az ősz beköszöntével a szüret és a vásári vigasság volt.

Létavértes. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül rendezte meg Létavértesen a Rozsnyai Gyűjtemény a múzeum első népi játszóházát, amelynek témája az ősz beköszöntével a szüret és a vásári vigasság volt. Volt benne csutka ökör, akit Csutka Rozi hajtott, gyerekjátékok, mondókák és énekek, sok sok tánccal, nevetéssel. És persze foszlós kalács meg tormás szőlőlé. Az őszi munkák befejeztével a teli spájzukat tekintették végig. Kirakodó vásár a helyi termelők készítményeiből (mézeskalács, méz, fűszerek, gombák, borok...), kedvezményes könyvvásár, gyerek rajz verseny és nemezelés. Szombaton  aki bevitt a Rozsnyai Gyűjteménybe egy kis kóstolót, a nyári ízeket megidézve (lekvár, befőtt, dzsem), értékes ajándékokat nyerhetett. Kicsik és nagyok egyaránt rendezhették tiszavirág életű Kamra KamaraKiállításukat és fotózkodhattak benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!