Hajdú-Bihar

2012.10.19. 17:41

Pedagógusok arcképcsarnoka Debrecenben

Debrecen - Ez lehetne a mottója az idén immár 11. alkalommal kiadott Pedagógusok Arcképcsarnoka című kiadványnak, melyet pénteken mutattak a megyeházán.

Debrecen - Ez lehetne a mottója az idén immár 11. alkalommal kiadott Pedagógusok Arcképcsarnoka című kiadványnak, melyet pénteken mutattak a megyeházán.A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület célja, hogy a kiadvány sorozattal emléket állítson azoknak a pedagógusoknak, akik életük feladatának tekintették „a csiszolatlan gyémántok” formálását, oktatását, nevelését. Az eddigi kötetekben összesen mintegy 1300 arcképvázlatot, életrajzot, életút leírást közöltek, a bennük szereplő pedagógusok hitvallásával követendő példává, útmutatóvá emelve őket az utókor számára is.

Fülöp Mihály elnök köszöntőjében arról beszélt, hogy növekszik a pedagógiai egyesület ismertsége, tovább nőtt a támogatottságuk, ami a pályázati források mellett növeli a kötet kiadásának financiális hátterét. Az elnök úgy fogalmazott, hogy a továbbiakban szeretnék szélesíteni nem csupán a kiadványban szereplők körét, hanem azokét is, akik az életutak bemutatásában aktívan részt vállalnak. HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!