Hajdú-Bihar

2012.10.19. 19:25

Ünnepi műsorral emlékeztek ’56-ra

Pocsaj - Ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseire a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában október 19-én.

Pocsaj - Ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseire a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában október 19-én.Az iskolai ünnepségen részt vett a nemrégiben társult kismarjai Bocskai István Általános Iskola tagintézményének pedagógusai is, valamint Szűcs László, Kismarja polgármestere és Fényi Imréné jegyző.

A színvonalas műsorra a diákönkormányzat vezető pedagógusai készítették fel a tanulókat, akik az ünnephez méltó módon idézték fel a forradalmi pillanatokat jelenetekkel, valamint kivetítőn látható kisfilmmel.

Az ünnepség után mindenki átvonult a Lorántffy-parkban lévő Ötvenhatosok Emlékhelyéhez, ahol Kecskés Gyula polgármester ünnepi beszéde és Nagy Zoltánné szavalata után koszorút helyeztek el a pocsaji Önkormányzat, a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a kismarjai Önkormányzat, a Román Nemzetiségi Önkormányzat és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!