Hajdú-Bihar

2012.11.21. 09:16

Az Arcadom mindenre igent mond

Debrecen - A villamospályaépítő konzorcium vezető cége bizakodik a mielőbbi folytatásban.

Debrecen - A villamospályaépítő konzorcium vezető cége bizakodik a mielőbbi folytatásban.Telnek a napok, és Debrecen vezetőitől nem jönnek friss hírek a villamospálya-építésről. Kósa Lajos, a város polgármestere bő egy hete az alvállalkozók jelentős csoportjának képviselői körében megismételte: szeretnék, ha az Arcadom által vezetett konzorcium folytatná a kivitelezést. Szó volt arról is, hogy a szerződésmódosításra mielőbb, lehetőség szerint még novemberben pontot kell tenni, hogy újra lendületet vegyen a munka, a remiz elkészüljön jövő tavaszra, a pálya pedig év végére.

"A 24. óra után vagyunk" - fogalmazott az egyik kivitelező a november 12-i találkozón. Mi történt azóta? A jelek szerint semmi, legalább is nincs hírünk róla. Benedek András, az Arcadom vezérigazgatója november 21-én a Naplónak újra megerősítette, hogy minden szerződésben foglalt kötelezettséget betartanak. Emlékeztetőül: a tervezetben egyebek mellett szerepel, hogy az alvállalkozókat közvetlenül a város fizetné, s, hogy időközi kötbéreket határoznak meg. Egyelőre azért nem vonultak fel teljes lendülettel, mert az alvállalkozókat csak a szerződésmódosítás aláírása után mozgósíthatják – fogalmazott a vezérigazgató a továbbiakban.

Álom vagy valóság?

Debrecenben többen aggódnak amiatt is, hogy az Arcadom ellen felszámolási eljárás indul, s ez megakaszthatja a folyamatot. A vezérigazgatónak nincs tudomása arról, hogy a napokban bárki felszámolási eljárást kezdeményezett volna, „sőt, korábbi peres eljárások kerültek lezárásra” – tájékoztatott. És, bár a felek továbbra sem kapták a meg a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő szervezettől (KIKSZ) és a Közbeszerzéseket Irányító Központtól (KIK) a megállapodás jóváhagyását, ami nélkül nem írhatják alá a módosított szerződést, mégis bizakodóak. Benedek András szerint az aláírásuk még ebben a hónapban a papírra kerül.

Az pedig elvileg a munka gyors és nagy ütemű folytatását jelenthetné, ami után a város ütemesen fizetne az alvállalkozóknak. Hogy álom ez vagy valóság, rövidesen meglátjuk.

 

HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!