Hajdú-Bihar

2012.11.20. 19:19

„Verecke híres útján jöttem én”

Pocsaj - Háromnapos kárpátaljai kirándulásra utazott a pocsaji iskolából egy busznyi tanuló és néhány kísérő pedagógus. A gyermekeket a falusi turizmus keretében családoknál helyezték el, így a vendéglátóktól hallhatták élő történelmüket.

Pocsaj - Háromnapos kárpátaljai kirándulásra utazott a pocsaji iskolából egy busznyi tanuló és néhány kísérő pedagógus. A gyermekeket a falusi turizmus keretében családoknál helyezték el, így a vendéglátóktól hallhatták élő történelmüket.A kirándulás során megnézték Ungváron a várat, templomokat, jártak múzeumokban, megtekintettek néprajzi-, hangszer-, fegyver-, sőt tojáskiállítást is.

Felkeresték a munkácsi várat, megcsodálták a városközpont látványos szobrait és nevezetességeit. Emlékezetes túrát tettek a híres nevickei várhoz, melynek szépségét csak fokozta a csodálatos őszi környezet. A Vereckei-hágót még a honfoglaló magyarok sem találták volna meg, akkora ködben úszott.

Meglátogatták még a beregszászi úri kaszinót, ahol Petőfi és kortársai is megfordultak. Tiszaújlakon a turulmadaras emlékművet látták, Csetfalván két gyönyörű templomot, Kismuzsalyban az Árpád-kori templomromot. A felkeresett helyekhez kötődő legendák felkeltették a gyerekek érdeklődését.

Az utolsó napon futball- és kézilabda-mérkőzéseket játszottak Nagymuzsaly és Pocsaj csapatai, ahol a kézilabdában a vendéglátók, a fociban vendégek győzedelmeskedtek.

A résztvevők számára hazafias nevelésben többet jelentett ez a néhány nap, bármilyen tankönyvnél. - - Szeretnénk ezt az élményt egyszer visszaadni a vendéglátóiknak– tájékoztatták a Naplót a diákok és a pedagógusok.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!