Hajdú-Bihar

2012.11.01. 15:43

Többfele záporokra lehet számítani csütörtökön

Budapest, 2012. november 1., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. november 1., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

A Kelet-európai-síkság déli részén anticiklon alakítja az időjárást, arrafelé többnyire napos, csendes időjárás a jellemző. Az északibb tájakon egy frontrendszer hatására több helyen havazik. A Brit-szigetek, illetve Olaszország felett egy-egy ciklon örvénylik, ezért ezeken a helyeken is sok a felhő, többfelé esik az eső. A hőmérséklet csúcsértéke az északi, északkeleti tájakon fagypont körül alakul, dél felé haladva azonban egyre melegebb az idő, a mediterrán térségben a délutáni órákra 14, 20 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását péntek estig előbb a fenti mediterrán légörvény, majd pénteken a Brit-szigeteki ciklon hidegfrontja alakítja.

 

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Pénteken napközben sok lesz a felhő, hosszabb időre inkább csak délelőtt, és inkább csak az Alföldön süthet ki a nap. Elsősorban a délutáni órákban és nagyobb területen a déli országrészben számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. Csütörtökön a délkeleti szelet többfelé erős, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön viharos széllökések kísérik, majd délnyugatira fordul, és mérséklődik a légáramlás. Pénteken napközben fokozatosan északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken északnyugaton 10, délkeleten 18 fok közelében valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!