Hajdú-Bihar

2012.11.06. 07:56

Újabb támogatási forrás

Debrecen - Az Észak-alföldi régióban több mint 6 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat még meg.

Debrecen - Az Észak-alföldi régióban több mint 6 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat még meg.Jelentősen fejlődhet a turizmus, a közösségi közlekedés, az oktatási intézmények és a civil szervezetek helyzete, valamint a vízvédelmi rendszerek és kerékpárutak kiépítése az Észak-alföldi régióban. A kormány ugyanis országosan újabb 30 milliárd forinttal támogatja a regionális operatív programban 28 támogatási konstrukcióban előzőleg forráshiány miatt országosan tartaléklistára került több mint 420 pályázatot – kaptuk hétfőn az információt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Ezzel összesen 46 és fél milliárd forint értékben valósulhatnak még meg a gazdaság, a környezetvédelem, a közlekedés- és a humán szolgáltatás fejlesztését célzó beruházások.

Gazdaságfejlesztésre több mint 12,1 milliárd áll rendelkezésre a kis- és középvállalkozások telephelyeinek fejlesztésére, élénkítve a helyi termelést és munkaerő piacot. Országosan 3,4 milliárd forint támogatást kapnak még óvodák, bölcsődék és civil szervezetek, és 2,5 milliárd forint értékben épülhetnek kerékpárutak. Régiónkban több mint 6,4 milliárd forintból a helyi turizmus, a közösségi közlekedés és az oktatási intézmények fejlesztése valósulhat meg, 16 pályázat pedig a bel- és csapadékvíz védelmi rendszerek kiépítését célozza.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!