Hajdú-Bihar

2012.12.20. 08:59

Fogyatékkal élőkhöz látogatott a Mikulás bácsi

Hajdúdorog - Több mint 200 gyermeknek és azok hozzátartozóinak okozott örömet a Kiemelten Közhasznú Fehér Bot Alapítvány Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat és Tanyagondnoki Szolgálat és a Fehér Bot Alapítvány által megvalósítandó TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0313 azonosítószámú MÁS-KÉP a családi közösségekért című projekt Mikulásvárása 2012. december 8-án.

Hajdúdorog - Több mint 200 gyermeknek és azok hozzátartozóinak okozott örömet a Kiemelten Közhasznú Fehér Bot Alapítvány Észak-hajdúsági Támogató Szolgálat és Tanyagondnoki Szolgálat és a Fehér Bot Alapítvány által megvalósítandó TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0313 azonosítószámú MÁS-KÉP a családi közösségekért című projekt Mikulásvárása 2012. december 8-án. A mozi vetítőtermét zsúfolásig megtöltő aprónépet a szervezők közös énekléssel melegítették be, annak érdekében, hogy a legszebb és legkedvesebb Karácsonyváró dallamokkal szerény ünnepségükre csalogassák a Télapót.

Kerékgyártóné Kiss Ilona szolgálatvezető örömmel mutatta be Fehér Sándort, a Kalamajka Bábszínház művészét, akinek előadása nagymértékben hozzájárult a várakozás perceinek megédesítéséhez, hiszen tanulságos és nem kevésbé mulatságos bábjátékában - a kismalac és a farkasok – avagy „forró vizet a kopaszra” című magyar népmesét láthatta a vidám közönség. A nevelő célzatú állatmese a tevékeny élet szépségeire, a természetvédelemre és nem utolsó sorban a puliszkafőzésre tanította a kicsinyeket verses - dalos formában.

Végül megérkezett az a személy is, akire már minden gyerkőc oly nagyon várt. A jó gyerekeket név szerint magához szólító ősszakállú ajándékosztó Télapó, a jövő évre való szófogadó magatartásuk zálogaként mindenkit megajándékozott egy-egy minden földi jóval telezsúfolt zsákocskával. A fiatalok nagy-nagy tapssal és zengő énekszóval búcsúztatták az öreget, bíztatva őt arra, hogy következő neve napján se feledkezzen meg a hajdúdorogi kisbarátairól.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!