Hajdú-Bihar

2012.12.20. 08:55

Kiemelkedő munkásságú pedagógus gyújtott gyertyát

Hajdúdorog - Ötödik alkalommal invitálta Hajdúdorog lakosságát a Vasvári Pál téren elhelyezett óriás koszorúhoz a Jaczkovics Mihály Kulturális Alapítvány és Hajdúdorog Város Önkormányzata, hogy együttesen élhessék meg a karácsonyvárás felemelő pillanatait.

Hajdúdorog - Ötödik alkalommal invitálta Hajdúdorog lakosságát a Vasvári Pál téren elhelyezett óriás koszorúhoz a Jaczkovics Mihály Kulturális Alapítvány és Hajdúdorog Város Önkormányzata, hogy együttesen élhessék meg a karácsonyvárás felemelő pillanatait.

Advent utolsó előtti hétvégéjén Mislovics Andrea muzeológus egy olyan köztiszteletben álló pedagógust mutatott be a megjelenteknek, aki írásával, rajzaival, lelkiismeretes oktató-nevelő munkájával igaz rátermettséggel és tapasztalattal neveli a gondjaira bízott tanuló-ifjúságot. Köztudomású, hogy Csonka Zoltánné Szakál Gabriella rendkívül módszeresen, a legújabb pedagógiai elveknek és gyakorlatoknak megfelelően, igen gondosan és eredményesen tanítja növendékeit. Mindemellett kevésbé ismert, hogy sok-sok éves gyűjtőmunkájának következményeképp született meg a "Hajdúdorog története évszámok tükrében" című kiadványa, melynek a Mészáros Károly Városi Könyvtárban való emelkedett hangvételű bemutatójáról érkezett a főtérre.

Ünnepi gondolatai között Gabriella a közeledő magasztos esemény örök igazságaira szólította fel hallgatóságát. Hangsúlyozta, hogy Jézus eljövetelére békességes szívvel kell készülnünk, szeretetünknek bizonyságát nyitott lélekkel adnunk, mert az egymásra való odafigyelés a kulcsa annak, hogy ne a díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony.

Az utolsó előtti gyertyaszál lángra lobbantása alatt a Szent Bazil Oktatási Központ szeptemberben alakult Csengettyű és Mécses Gyermekkórus kedveskedett rövid koncerttel. Az elmúlt hónapokban a gyerekek a népdaléneklés területén már nagyon szép sikereket értek el, melyhez nagymértékben hozzájárult szakmai vezetőjük Radics Teréz, a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskolai Tagintézményének ének-zene tanárának türelme és hozzáértő irányítása.

A szervezők búcsúzóul gesztenyés szelettel és forró teával készültek megvendégelni a gyertyafényben didergő vendégeiket, egyben emlékeztetve őket arra, hogy december 23-án Csige Tamás polgármester úr várja év végi köszöntőjével a város apraja-nagyját, hogy a szentestét megelőző napot a Szent Bazil Oktatási Központ középiskolás tanulóinak betlehemes játékával és Vastag Csaba, az X-FAKTOR 1 győztesének önálló műsorával koronázhassa meg.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!