Hajdú-Bihar

2012.12.05. 19:05

MAG Zrt.: már tízezer mikrovállalkozás igényelt ÚSZT támogatást

Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Már tízezer mikrovállalkozás nyújtott be támogatási igényt az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pályázataira, a megítélt összeg meghaladja a 38 milliárd forintot - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Már tízezer mikrovállalkozás nyújtott be támogatási igényt az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pályázataira, a megítélt összeg meghaladja a 38 milliárd forintot - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG) szerdán az MTI-vel.Az Új Széchenyi Terv legnépszerűbb pályázatára, a mikrovállalkozások fejlesztése konstrukcióra beérkezett pályázatok támogatási igénye meghaladja az 59,7 milliárd forintot, ebből eddig 38,08 milliárd forintot ítéltek meg a kedvezményezetteknek. A pályázat keretében a legkisebb vállalkozások eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, valamint információs technológia fejlesztésére igényelhetnek pályázati forrást.

A beérkezett tízezredik pályázatot egy győri családi vállalkozás nyújtotta be, amely a támogatásból egy új szervizelő üzemet hozna létre.

Barta E. Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója a tízezredik pályázat beérkezése kapcsán elmondta: "az elmúlt években az Új Széchenyi Terv keretében egyszerűbb és átláthatóbb lett a szabályozás, és számos technikai jellegű könnyítést vezettünk be a pályázatok beadásánál. A gyors támogatói döntés gyors fejlesztési forrást jelent a vállalkozások számára, ezért lehet ilyen népszerű ez a pályázatunk."

Az ÚSZT keretében a legtöbb pályázat a vállalkozásfejlesztési, a tudomány-innováció, és a zöldgazdaság-fejlesztési program kiírásaira érkezett be és nyert támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!