Hajdú-Bihar

2013.01.24. 13:49

Délután 3 órától ráengedik a forgalmat

Debrecen - Megtörtént a 4-es számú főút Debrecent elkerülő szakaszának hivatalos átadása.

Debrecen - Megtörtént a 4-es számú főút Debrecent elkerülő szakaszának hivatalos átadása.Miután a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Kovács Ákos mint megrendelő tudomásul vette a kivitelező Colas Zrt. vezérigazgatója, Zsiga György jelentését az elkészült beruházásról, a 4-es elkerülő utat csütörtökön délelőtt üzemeltetésre átadta Klenóczky Károlynak, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatójának. Ezzel hivatalosan lezárult az egy évtizede várt beruházás, és a 11,9 kilométeres útszakaszt délután három órától megnyitják a forgalomnak.

Mint azt Kósa Lajos polgármester az átadási ünnepségen elmondta, ezzel a városi utak forgalma mintegy 20 százaléknyival tehermentesül. Ennek fele az a tranzitforgalom, amely eddig keresztül haladt Debrecenen, a másik felét pedig azok a debreceniek fogják adni, akik a nyugati és északi városrészekből az elkerülő utat igénybe véve fognak Hajdúhadház és Nyíregyháza felé közlekedni.

A polgármester az elkerülő út megvalósítását felidézve az állatorvosi lóhoz hasonlította a beruházást, mert ami probléma, hiba egy ilyen projektnél előfordulhat, abból minden előfordult egy évtizedes történetében. Ebben utalt a 2006-ban átadott szakaszra is, ahol lényegében 2 autópálya épült egymással párhuzamosan a szabványok hibás értelmezése miatt, és ezért nem maradt akkor pénz a most átadott szakaszra. Később a bocskaikertiek ellenállása, és a zöldek túlzó elvárásai hátráltatták a megvalósítást, ami végül úgy sikerülhetett, hogy nagyon sok természetvédelmi elemet kiépítettek az útszakaszon.

A hivatalos átadást követően délután 3 órától a forgalomnak is átadják a 4-es főút Debrecent elkerülő új szakaszát. HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!