Hajdú-Bihar

2013.01.09. 07:27

Még nem adható át a zsuzsi végállomása

Debrecen - Szerdán érkezik Budapestről a Nemzeti Közlekedési Hatóság képviselője a Zsuzsi kisvasút Faraktár utcai projektje helyszíni bejárására.

Debrecen - Szerdán érkezik Budapestről a Nemzeti Közlekedési Hatóság képviselője a Zsuzsi kisvasút Faraktár utcai projektje helyszíni bejárására.Ezzel szeretnék tisztázni, hogy mi szükséges még az áthelyezett végállomás használatba vételi engedélyhez, kinek milyen teendője van még hátra. Ugyanis az átadásnak már tavaly nyáron meg kellett volna történnie, de ettől most is messze állnak.

Vitatják, kinek a dolga a végállomást befejezni

Habár a Zsuzsi Erdei Vasút felújított pályájával egyidőben kellett volna elkészülnie a Faraktár utcai új végállomásnak, egyelőre csak Budai Nagy Antal utcai ideiglenes végállomáson lehet felszállni a kedvelt kisvonatra. Ennek okát Pintér Gyula a működtetését végző nonprofit kft. ügyvezetője abban látja, hogy a Faraktár új végállomás kialakítását vállaló Faraktár projekt vállalkozói még nem teljesítettek két feltételt. A pálya áthelyezését már elvégeztették, az épületet felújították, de addig nem lehet üzembe helyezni, amíg a kisfűtőház melletti szennyvízrendszer hibáit nem javítják ki. Ugyancsak a hiányzó feltételek közé tartozik a szabadtéri kandeláberek felszerelése, ami 5-10 millió forintba kerülhet.

Az önkormányzaton a sor

A projekt megvalósítását, a szomszédos telek tulajdonjogának megszerzéséért vállaló Gulyás János szerint ők már a várossal kötött szerződés minden pontját teljesítették, sőt még annál is többet. Most már az önkormányzaton a sor, hogy az engedélyek megszerzéséhez szükséges állapotba hozza a végállomást, melyre ők már nagyon sokat költöttek. A részletekről a polgármesteri hivatalban is érdeklődtünk, de későbbre ígértek választ, mivel szerdán a közlekedési hatóság képviselője tart bejárást meghatározva a további teendőket.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!