Hajdú-Bihar

2013.01.18. 11:20

Mi lesz a cukorgyárban?

A Kabai Cukorgyár új tulajdonosai az agrár-ipari tevékenység mielőbbi erősödésében érdekeltek.

A Kabai Cukorgyár új tulajdonosai az agrár-ipari tevékenység mielőbbi erősödésében érdekeltek.

Kaba - Szegi Emma polgármester a Kabai Cukorgyár új tulajdonosaitól garanciát szeretne kapni arra, hogy a jövőben valóban teremtődnek új munkahelyek az egykori iparvállalat ma ipari parkként működő telephelyén. - Az Eastern Sugar Zrt. nemcsak azt vállalta, hogy 2016-ig ipari parkként működteti a területet, hanem azt is, hogy új munkahelyeket teremt. Ebből azonban semmi nem lett - fogalmazott a városvezető.

A Naplónak a vevő, a Kabai Agrár Ipari Park Kft. képviselője megerősítette: vállaltuk, hogy az ES Zrt. kötelezettségét tovább visszük, azaz, a telephelyet 2016-ig ipari parkként működtetjük. Új munkahelyek teremtésére vonatkozó kötelezettség vállalásról nincs tudomásunk, alapanyagtermelőként azonban nyilván az az érdekünk, hogy az ipari parkban az agrár-ipari tevékenység erősödjön. Hogy ez bioetanol- vagy biogázüzemet, esetleg más ipari létesítményt jelent, azt majd a jövő eldönti. Azon leszünk, hogy minél több kisebb-nagyobb vállalkozás lásson fantáziát a parkba való betelepülésben - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!