Hajdú-Bihar

2013.02.06. 15:53

Egyelőre csak annyi tudható, csökkent

Debrecen - Csütörtökön lesz éppen két hete, hogy végre megtörtént a debreceniek és bocskaikertiek által oly nagyon várt esemény: átadták a 4-es főút Debrecent elkerülő útjának második, 11,9 kilométeres szakaszát is. A Magyar Közút Zrt. szerint még korai összegezni a forgalmi adatokat.

Debrecen - Csütörtökön lesz éppen két hete, hogy végre megtörtént a debreceniek és bocskaikertiek által oly nagyon várt esemény: átadták a 4-es főút Debrecent elkerülő útjának második, 11,9 kilométeres szakaszát is. A Magyar Közút Zrt. szerint még korai összegezni a forgalmi adatokat.Akkor Kósa Lajos polgármester arról beszélt, hogy ez mintegy 20 százalékkal csökkenti a városon átvezető utak forgalomterhelését. Különösen a tranzitforgalmat bonyolító kamionok hiánya érezteti majd jótékony hatását. Erről már bárki meggyőződhet a Kassai úton, a Rakovszky, Hajnal és Wesselényi utcán közlekedve, szeretettünk volna azonban közútkezelőtől is adatokkal alátámasztott információkat kérni.

Válaszában a Magyar Közút Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert csak az általunk tapasztaltakat erősítette meg: „elkezdődött egy forgalmi átrendeződés, melynek következtében a belvároson átmenő forgalom is csökkenésnek indult.” Az új szakaszon van forgalomszámláló állomásuk, azonban két hét rövid ahhoz, hogy az adatok valós képet mutassanak. Sok térképen és navigáción még nem szerepel az új útszakasz, ezért a potenciális úthasználók közül többen még nem használják - kaptuk az indoklást.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!