Hajdú-Bihar

2013.02.26. 14:00

Foghúzás: megvan a világrekord! Csuklósbusz, utasokkal!

Budapest - Sinka Zsolt “Popey” a fogai közé szorított kötéllel húzott el egy BKV-buszt és 44 utasát. Látványos mutatványával a szentesi erőművész megdöntötte korábbi rekordját.

Budapest - Sinka Zsolt “Popey” a fogai közé szorított kötéllel húzott el egy BKV-buszt és 44 utasát. Látványos mutatványával a szentesi erőművész megdöntötte korábbi rekordját.Az eddigi Guinness-rekord foggal húzott közúti jármű esetében egy 9 tonnás busz, amit egy luxemburgi férfi húzott el. A kiválasztott csuklós Ikarus „mindössze” 19,7 tonnát, nyomott, így  a Kossuth téren összegyűlt nézők közül jelentkező 44 alkalmi utassal sikerült az össztömeget a kitűzött 21 tonna fölé emelni.

Az időjárás nem volt éppen kedvezőnek mondható. Zsolt a szakadó esőhöz illő cipőt választott, ennek ellenére többször megcsúszott, de kitartását végül siker koronázta. A fiatalember rekordját Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke hitelesítette.

Sinka Zsolt mozgatott már csupán a fogai segítségével autót, teherautót, sőt vasúti mozdonyt is. A mintegy 90 tonnás MÁV-mozdonyt bemelegítésképpen húzta el a Nyugati-pályaudvar egyik vágányán 2012 decemberében. Néhány nappal később emelte a tétet: a mozdony mögé kötöttek egy személykocsit is, a 140 tonnásra hizlalt szerelvényt 20 méteren keresztül húzta maga mögött!

Legújabb kísérletére is hamarosan sor kerül, amikor két repülőt akar elhúzni, amelyek kétszáz tonnát nyomnak.

Zsolt látványos rekordokat ér el, melyhez nem csak a testi és lelki erőre van szükség, hanem megértő, segítő családi háttérre, hogy nyugodt körülmények között tudjon felkészülni a megmérettetésre. Edzőterme még mindig Szegváron az édesapja garázsában található.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!