Hajdú-Bihar

2013.02.08. 16:07

Hétvégenként sárgán villog

Debrecen - A megyeszékhely több közlekedési csomópontjában változik a forgalomirányítás.

Debrecen - A megyeszékhely több közlekedési csomópontjában változik a forgalomirányítás. Néhány hónapja már megírtuk, amit Kósa Lajos polgármester lapunknak a Derék utcai jelzőlámpákról adott tájékoztatójában elmondott, miszerint tervezik, hogy nem csak ott, hanem a város más csomópontjaiban is sárgán fognak villogni a lámpák, ha a forgalom megengedi. Mint az a pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, a tervből valóság lett, most szombattól kezdve hétvégenként délután 2 órától hétfő reggel 6 óráig nem a megszokott módon üzemelnek a lámpák. A sárgán villogó lámpákkal azonban továbbra sem találkozhatunk azokban a főbb kereszteződésekben, melyek valamelyik ága a Magyar Közút Zrt. kezelésébe tartozik.

A polgármester hozzátette, a lámpák új szabályozása nem jelent költségmegtakarítást a városnak, sőt az átállítások többlet kiadással járnak, de a cél, a forgalom segítése, ahol az lehetséges. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a kiskörútnak a Böszörményi út Mester utca kereszteződésétől a Homokkerti felüljáróig tartó szakaszán továbbra is az eddigi lámpás irányítás marad, amit a zöldhullám biztosítása, illetve a gyalogos forgalom és a 60 kilométeres megengedett sebesség indokol.

Elhangzott még, a polgármesteri hivatal szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalom alakulását az adott csomópontokban, s amennyiben kedvezőek lesznek a tapasztalataik, más helyeken, így például a részben a közútkezelőhöz tartozó kisebb jelentőségű kereszteződésekben is átállítják hétvégékre a lámpákat sárgán villogóra.

HBN

 gyalogos forgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!