Hajdú-Bihar

2013.02.12. 09:44

Kerékpár út lesz, de még nem tudni, mikor

Debrecen - A már elnyert forrásból csak a Pallagra vezető út fog megújulni.

Debrecen - A már elnyert forrásból csak a Pallagra vezető út fog megújulni.A Pallagi út egy szakasza pályázat eredményeként fog megújulni. A Debrecen táblától egészen a 4-es főútig teljes burkolat-rekonstrukció, bizonyos helyeken pályaszélesítés, Pallag belterületén a pályatest teljes rekonstrukciója fog megtörténni a macskakő-burkolat kiváltásával. Kiépül a közvilágítás, az út mentén a csapadékvíz-elvezetés és egy körforgalom is. A pályázati feltételek azonban nem tették lehetővé a korábban tervezett kerékpárút megépítését az elszámolható költségek közé. A műszakai tervei azonban már kész vannak, s amint lehetőség nyílik pályázni a kerékpárút kivitelezésére, az önkormányzat élni fog vele.

Ezt a választ kaptuk Kósa Lajos polgármestertől, amikor egy napokban a Nagyerdőn kezdődő beruházásokról tartott sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéséről érdeklődtünk. Akkor érintőlegesen beszélt a TEVA és Pallag között megépítendő kerékpárútról, amelyet korábban is terveztek, de részben a költségek, részben a kerékpárosoknak a tervvel kapcsolatos negatív kritikái miatt be sem lett terjesztve megvalósításra. A válaszából kiderül, egyelőre marad is terv, bár keresik a megvalósítására az anyagi forrást.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!