Hajdú-Bihar

2013.02.04. 13:54

Nem szennyes, bonyolult

Debrecen - „A debreceni szennyvízszállítás díjainak idei háromszorosára emelése az érintettekben, így bennem is kiütötte a biztosítékot. A városvezetés a panaszok áradata és a civil felzúdulás hatására a szabályozás újragondolását ígérte.” Így kezdődik az a Kósa Lajos polgármesternek címzett és szerkesztőségünkbe is eljuttatott nyílt levél, amelyet - szerinte - ötezer debreceni nevében írt egy olvasónk még a múlt hónapban.

Debrecen - „A debreceni szennyvízszállítás díjainak idei háromszorosára emelése az érintettekben, így bennem is kiütötte a biztosítékot. A városvezetés a panaszok áradata és a civil felzúdulás hatására a szabályozás újragondolását ígérte.” Így kezdődik az a Kósa Lajos polgármesternek címzett és szerkesztőségünkbe is eljuttatott nyílt levél, amelyet - szerinte - ötezer debreceni nevében írt egy olvasónk még a múlt hónapban. A levélről megkérdeztük Kósa Lajost is, aki rögtön leszögezte, sokan, köztük a levél írója is félre érti azt a rendeletet, amely még életbe sem lépett. Szó sincs arról, hogy a szennyvíz-szippantás megváltozott díja ötezer embert érintene a városban, sőt lesznek nem kevesen (így a levélíró is), akiknek ezután még annyit sem kell fizetniük, mint eddig. Ám, az ügy bonyolult - ismerte el a polgármester, hiszen többféleképpen érinti az ingatlan tulajdonosokat a tervezett változás, de az önkormányzat már dolgozik olyan megoldáson, amivel sokaknak megoldható a problémája.

Még ebben a hónapban ismertetni fogják a lakossággal, hogyan tudják csökkenteni azoknak a terheit, akiket önhibájukon kívül érint hátrányosan az új rendelet.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!