Hajdú-Bihar

2013.02.05. 12:40

Szó sincs újabb vétségről

Polekszicset korábban a Fiorentina és Liverpool elleni meccsek kapcsán marasztalták el.

Polekszicset korábban a Fiorentina és Liverpool elleni meccsek kapcsán marasztalták el.Egy dán lap „információira” hivatkozva röppent fel a nemzetközi sajtóban a hír, hogy az Europol hétfőn napvilágot látott beszámolójában az áll: két Bajnokok Ligája-mérkőzés is érintett a legújabb bundabotrányban. Az Ekstra Bladet úgy tudja, a DVSC-TEVA 2009-es liverpooli vendégszereplése az egyik ilyen találkozó. A beszámoló szerint egy holland fogadóiroda bundagyanú miatt törölte is ajánlatai közül a mérkőzést.

Két meccsről volt szó

Mint ismeretes, korábban egy másik BL-csoportmérkőzés is szóba került: a hajdúságiak hálóőrét, Vukasin Polekszicset az UEFA két évre el is tiltotta a Fiorentina elleni csoportmérkőzés kapcsán történtek miatt. Pontosabban azért, mert a játékos mulasztást követett el azzal, hogy a fogadási csalók bejelentkezéséről nyomban nem tájékoztatta az illetékeseket. Ráadásul a kapust két mérkőzés kapcsán tiltották el két évre a labdarúgástól, az egyik volt az olaszok elleni csata, a másik pedig a Liverpool–DVSC találkozó.

Nincs új a nap alatt

A klubtól kapott információ szerint a DVSC nem kíván reagálni a hírre, ugyanis tartja magát az ügy kirobbanásakor kiadott, 2010-es hivatalos közleményéhez. „A Fegyelmi Bizottság álláspontja szerint, Vukasin Polekszics elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, amikor idejében nem számolt be arról, hogy a DVSC kettő nemzetközi mérkőzése előtt, ismeretlen személyek megpróbálták rábírni a mérkőzés eredményének befolyásolására. A vizsgálat feltárta, hogy Polekszics elhárította a megkereséseket. Megállapította továbbá a vizsgálat, hogy a mérkőzések kapcsán nem valósult meg bunda.

A játékos azonban mulasztást követett el azzal, hogy a megkeresésekről nyomban nem tájékoztatta az illetékeseket, így a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt marasztalták el. Polekszicset e mulasztása miatt, 2012. június hó 30. napjáig eltiltották a labdarúgástól és 10.000 euró pénzbüntetéssel sújtották" – olvasható többek között a Loki korábbi kommünikéjében. A Fegyelmi Bizottság tehát két és fél évvel ezelőtt is két meccs miatt marasztalta el a kapust: a Fiorentina elleni hazai (3–4) és a Liverpool elleni idegenbeli (1–0) BL-mérkőzésekről van szó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!