Hajdú-Bihar

2013.03.25. 18:40

Debrecenben disputáztak a diákcsapatok

Debrecen, Nyíregyháza, Záhony - Az elmúlt héten a debreceni Dóczy Gedeon Református Gimnáziumban rendezték meg a Szóval?! Országos Vitaverseny észak-alföldi regionális döntőjét.

Debrecen, Nyíregyháza, Záhony - Az elmúlt héten a debreceni Dóczy Gedeon Református Gimnáziumban rendezték meg a Szóval?! Országos Vitaverseny észak-alföldi regionális döntőjét.Az előválogatáson sikerrel túljutott nyolc csapat közé megyénkből a Szabolcs-Szatmár-Bereg Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, valamint a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium triója került be. A viták egy előre megadott téma (a tételmondat) körül forogtak: Az EU minden tagállamának közös pénznemet kellene használnia. A verseny során minden csapat két vitát játszott, egyszer a tételmondat mellett, egyszer pedig ellene érvelve. Az izgalmas és színvonalas disputázás végén a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a nyíregyházi ÉVISZ fiataljaira épülő Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat vitacsapata került be az április végén megrendezésre kerülő országos döntőbe. Ugyancsak jól helytállt a versengésben a határvárosi Dr. Béres József Kollégium együttese, amely egymást követő három évben is a regionális döntőben versenyezhetett.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!