Hajdú-Bihar

2013.03.14. 18:55

„Családias” hangulatú ünnepség

Debrecen - Évtizeddel ezelőtti gyakorlathoz visszatérve emlékeztünk meg a szabad sajtó napjáról.

Debrecen - Évtizeddel ezelőtti gyakorlathoz visszatérve emlékeztünk meg a szabad sajtó napjáról.

Tizenegy év után ismét csak a szerkesztőség dolgozói, valamint az Inform Média vezetői ünnepelték pénteken a Napló székházában a szabad magyar sajtó napját, melyen Fodor István ügyvezető igazgató elmondta, a kft. más területein dolgozókról sem feledkeztek meg, nekik nyáron rendeznek hasonló napot. Ezzel szintén egy korábbi gyakorlatot élesztenek fel - tette hozzá.

Ismert, hogy az addig decemberben megtartott sajtónap 1990-től került át március 15-re, emlékezve arra történelmi eseményre, amikor 1848-ban kinyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét Pontot és a Nemzeti Dalt. A Naplónál ebből az alkalomból mindig megválasztjuk az év újságíróját, amit idén csak a szerkesztőség munkatársai által leadott szavazatok alapján Ratalics László érdemelt ki. A lapnál 11 éve dolgozó és elsősorban bűnügyi, illetve bírósági tudósításairól ismert kollégánk egy Márai Sándor idézettel „válaszolt” a megtiszteltetésre, egyben köszönetet mondva a „szakmai” elismerésért: „Az ember mindig tudja az igazat, azt a másik igazságot, melyet a szerep, a jelmezek, az élet helyzetei eltakarnak.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!