Hajdú-Bihar

2013.03.20. 18:44

Szórakozóhelyek a Hal közben

Reagálás Hajdú-bihari Naplóban Élet a Hal közben címen március 8-án megjelent levélre.

Reagálás Hajdú-bihari Naplóban Élet a Hal közben címen március 8-án megjelent levélre.Tisztelt Lakó!

Megítélésem szerint a vendéglátóhelyek és bizonyos lakók között az ellentét azóta éleződött ki, hogy a belváros ezen része érezhetően bekerült az ország második legnagyobb városának pezsgő életébe. A kezdeti időszakban is születhetett volna ilyen panaszlevél, azonban valamilyen érthetetlen okból mostanra vált égető problémává az itteni virágzó belvárosi élet.

A hangsúly a belvároson van, melyről – a lakó levelét olvasva az fogalmazódott meg bennem – teljesen más kép él bennünk.

Azt gondolom, hogy a többség számára a belvárosi életforma a pezsgő és némileg felgyorsult életről szól, a prioritás a legtöbb itt élő ember számára az, hogy könnyen és gyorsan elérhető minden a kapuajtón kilépve. Az Ön által említett meghitt, csendes lét, bármennyire is eszményi képet mutat, nem egyszerűen kivitelezhető, nemcsak a Hal közben, hanem az egész belvárosban sem.

Világvárosokban is megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy bizonyos városrészek bármilyen irányú fejlődésével elindul egy belső migrációs folyamat, melynek eredményeképp végül mindenki jól jár. Ön több vendéglátó egységet is megnevezett, melyek több tucat embernek adnak stabil munkalehetőséget, ami a mostani időszakban egyáltalán nem elhanyagolható tény. Tudomásom szerint mindegyik Ön által említett üzlet tulajdonosa kész személyesen is egyeztetni az ügyben.

Nem minden vendéglátással foglalkozó ember bármire képes, haszonleső vállalkozó, az Ön általánosítása esetemben legalábbis semmiképpen sem állja meg a helyét. Gyerekkorom óta foglalkozom ezzel, a legmagasabb szintű iskolákat végeztem el, folyamatosan képzem magam és a személyzetet is. Számomra ez nemcsak megélhetési forrás, hanem a hivatásom! Tisztességre és becsületre neveltek, minden esetben azon vagyok, hogy bármilyen problémát körültekintően és hatékonyan oldjak meg. Tudomásom szerint a házban lakóknak nincs panasza az üzlet miatt, de ha lenne is, mindenki tudja, hogy bármikor elérhető vagyok és minden esetben elkötelezett a békés, feszültségmentes megoldás mellett.

A levele óta és azt megelőzően is folyamatosan jártak a hatóságok a téren, így üzletemben is. Az üzletmenet a hatályos jogszabályok és normák betartása mellett zajlik, ezt igazolják a különböző ellenőrzési naplók is.

Továbbá a dohányzással kapcsolatos törvény alapos megismerését nélkülözhetetlennek tartom. A lakó figyelmét valószínűleg elkerülte, hogy az öt méteres korlátozást csak abban az esetben szükséges figyelembe venni, amennyiben az nem éri el egy másik üzlet bejáratától számított – szintén öt méteres – védőtávolságát. Esetünkben tehát ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ezáltal a panasz jogilag nem megalapozott.

Bízom benne, hogy találunk olyan kompromisszumos megoldást, mellyel a lakók nyugalmát és a csendes többség életét is szem előtt tudjuk tartani.

Természetesen a véleményemet én névvel vállalom, úgy gondolom ez így tisztességes.

Tisztelettel:

Tóth Gábor

üzletvezető

Ezek is érdekelhetik