Hajdú-Bihar

2013.04.23. 14:03

Félmilliárd debreceni sportlétesítményekre

Debrecen - A kézi-csarnokot megvenné, a sportuszodát bővítené, a Hódost felújítaná a város.

Debrecen - A kézi-csarnokot megvenné, a sportuszodát bővítené, a Hódost felújítaná a város.Bruttó 60 millió forintot kér Makray Balázs, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a várostól a Monostorpályi úti kézilabda csarnok megvételéhez – erről (is) a csütörtöki közgyűlésen dönthet a képviselőtestület. Az előterjesztés szerint bruttó 200 millió forintért vennék meg a létesítményt a House 4 Sale Kft.-től, mivel a cég már nem tudja biztosítani a csarnok üzemeltetését (havi 414 ezer forint a költség).

A kézisek jelenleg havi 835 ezer forintért bérlik a létesítményt. A vételár fennmaradó részét Makray-ék TAO (társasági adó) pályázatból fedeznék.

Bővítenék az uszodát

Ennek többszörösét, 456 millió forintos hozzájárulást szeretne kapni a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. A város cége a Debreceni Sportuszodát bővítené nettó 1 milliárd 197 millió forintból, szintén TAO-s pályázat segítségével. A beruházás során egy 50 méteres medence és a hozzá tartozó egyéb kiszolgáló helyiségek valósulhatnának meg mintegy 2400 négyzetméteren. A bővítés fenntartása évi 65 millió forintos becsült költséget, s 28 milliós bevételt jelentene – a különbözetet szintén önkormányzati támogatásból szeretnék finanszírozni.

A Sportcentrum ezen túl szeretné folytatni a Hódos Imre Sportcsarnok tavaly elkezdett felújítását. Akkor a tetőszigetelést csináltatták meg TAO-s pályázatból, most a csapadékvíz-elvezetési rendszer felújítása van soron. Ez nettó 9 millió forint lenne, melyhez bruttó 3,4 millió önkormányzati önrészre lenne szükségük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!