Hajdú-Bihar

2013.04.25. 16:53

Nincsen ünnep virág nélkül

Mint rózsához a tövis, úgy hozzátartozik a virág minden egyes ünnepünkhöz, így a ballagó diákok nagy napja is elképzelhetetlen lenne csokrok nélkül. A virág sosem megy ki a divatból, fiúknak és lányoknak egyaránt illik adni, de nem mindegy, hogy milyet.

Mint rózsához a tövis, úgy hozzátartozik a virág minden egyes ünnepünkhöz, így a ballagó diákok nagy napja is elképzelhetetlen lenne csokrok nélkül. A virág sosem megy ki a divatból, fiúknak és lányoknak egyaránt illik adni, de nem mindegy, hogy milyet.Általánosan kijelenthető, hogy a különlegesebb, trópusi növények a legnépszerűbbek, míg az évtizedekig a virágslágerlistát vezető szegfű és gerbera egyre inkább háttérbe szorulnak a ballagási csokor összeállításakor. Ma már kevesen kérnek rikító, sok zölddel dúsított bokrétákat, a vevők a letisztult kompozíciókat díjazzák, amelyekben nagyrészt a virág dominál. Szempont, hogy könnyű és tartós legyen a virágajándék, hiszen a diáknak sokáig kézben kell tartania azt. Egyeseknek kitörölhetetlen nyomot hagy az emlékezetében – de az ingén mindenképp – a csokorban virító liliom; ennek porzóját ma már könnyedén kivesszük – mondta lapunknak egy évek óta kötészettel foglalkozó virágárus.

Répa és plüss bokrétába kötve

A józsai üzletben olyan kreatív alkotások is születnek, mint a zöldség- vagy gyümölcscsokrok, bár ezeket ritkán kérik tanulóknak, mert nem tűrik jól a meleget.

A bonbon- és plüsscsokrok piaca viszont virágzik - tudtuk meg egy debreceni üzlet tulajdonosától. A három évtizedes multú virágkötő tapasztalata szerint a pénztárca határozza meg leginkább az igényeket. Prémium minőségű édességből 15 ezer forintnyit is be lehet tűzdelni egy csokrétába, de már két-háromezrből is alkotható egy ilyen meglepetés.

Virágra ezerötszáz és ötezer forint körüli összeget szánnak. A fiúknak kék rózsát, kálát illetve zöld flamingó virágot válogatnak a szakértők, a lányoknak orchidea, piros flamingó, kurkuma és helikónia dukál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!