Hajdú-Bihar

2013.04.19. 08:08

Rózsi érzi, jó lóra tett

Debrecen - Újra a Kölcsey Központban lép fel május 11-én Demjén Ferenc.

Debrecen - Újra a Kölcsey Központban lép fel május 11-én Demjén Ferenc.Számum, Dogs, Liversing, Meteor, Sakk-Matt, Tűzkerék, Bergendy, V Moto-Rock. Mi a közös ezekben a zenekarokban? A legtöbb harminc év feletti zenerajongó valószínűleg azonnal vágná a választ: Demjén Ferenc, vagyis Rózsi.

A ma már 66 éves, ám örökifjú zenész, zeneszerző és dalszövegíró ezt az utat járta be, mielőtt 1977-ben jelentkezett volna első önálló lemezével, a Fújom a dallal. Azóta 21 önálló koncert- és válogatás lemeze jelent meg, a legutolsó az Így fogadj el igazán 2010-ben. Egy évvel később karácsony második napján tartott fergeteges sikerű koncertet a Kölcsey Központba, ahova idén május 11-én tér vissza. Az este 7 órakor kezdődő fellépése minden bizonnyal most is teltházat vonz majd.

A munkásságát tavaly Kossuth-díjjal elismert zenészről nagyon sok mindent le lehetne írni, de idézzük inkább a saját honlapján magáról írtakat. „István bátyámmal több zenekarban zenéltünk együtt, ő nagyon tehetséges volt, hangját a Papától örökölte, de nyolc évvel idősebb nálam és valahogy belefáradt az egészbe... Mikor úgy éreztem egy-egy zenekarnál, hogy kijátszottuk magunkat, nem tudtunk újat adni a közönségnek és magunknak, változtattam. Így hagytam el a Bergendyt és következett a sok szép és viharos sikert elért V’Moto-Rock, de ma már talán annyira nem is fontos dolgok okán megszűnt a zenekar, szóló karriert kezdtem, és úgy érzem, s talán a közönség is így érzi jó lóra tettem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!