Hajdú-Bihar

2013.04.25. 18:44

Szilvássy a javasolt rektor

Budapest. Szilvássy Zoltán egyetemi tanár rektori kinevezésére tett javaslatot a Debreceni Egyetem élére Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere hat rektori kinevezésre tett javaslatot az államfőnek a felsőoktatási államtitkár felterjesztése alapján.

Budapest. Szilvássy Zoltán egyetemi tanár rektori kinevezésére tett javaslatot a Debreceni Egyetem élére Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere hat rektori kinevezésre tett javaslatot az államfőnek a felsőoktatási államtitkár felterjesztése alapján.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár minden jelölttel találkozott, ezt követően tette meg javaslatait a miniszternek.

A debrecenin kívül a győri Széchenyi István Egyetem rektori feladatainak ellátására Földesi Péter egyetemi tanár, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektori pozíciójára Liptai Kálmán főiskolai tanár, a Szolnoki Főiskola rektori posztjára Túróczi Imre főiskolai tanár, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektori feladatainak ellátására Somorjai-Kiss Tibor egyetemi tanár, a Kecskeméti Főiskola rektori pozíciójára pedig Ailer Piroska főiskolai tanár kinevezését javasolja a köztársasági elnöknek.

A rektorok július 1-jével lépnek hivatalba – áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!