Hajdú-Bihar

2013.04.08. 18:22

Tovább árad a Tisza

Egy nap alatt 100 hektár föld került víz alá. Másodfokú készültséget rendeltek el a Tisza bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között.

Egy nap alatt 100 hektár föld került víz alá. Másodfokú készültséget rendeltek el a Tisza bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között. A folyó árad, Tokajnál ma reggel 745 centiméter volt a vízállás. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság mindent megtesz a védelem érdekében, hétfőn hét mobilszivattyút telepítettek Ágotánál, amelyek azóta folyamatosan működnek.

A Hortobágy- Berettyón továbbra is harmadfokú a készültség. A Berettyó folyó torkolati szakaszán is nagyon magas a vízállás, amely egy nap alatt 30 centiméterrel nőtt. Tegnap óta 100 hektárral nőtt az elöntött terület a TIVIZIG fennhatósága alá tartozó térségben. Jelenleg összesen 35 850 hektár áll víz alatt, ennek közel fele vetés és szántó. Jelenleg mind a 12 belvízvédelmi szakaszon védekeznek, sőt a társaság hat fővel segítette a mezőtúri védekezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!