Hajdú-Bihar

2013.05.02. 07:22

„Hamis állítás az alapja a vádnak”

Hajdúsámson - A Fidesz frakcióvezetője, M. Attila állítja, tudja bizonyítani ártatlanságát.

Hajdúsámson - A Fidesz frakcióvezetője, M. Attila állítja, tudja bizonyítani ártatlanságát.Ártatlan vagyok a nekem tulajdonított vádban - mondta szerdán M. Attila volt hajdúsámsoni alpolgármester, a Fidesz városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője, amikor a róla kiadott hírről kérdeztük. Eszerint vesztegetés miatt vádat emelt ellene, illetve P. Elek másodrendű vádlott ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya. Az MTI híradásában az áll: a vádirat megérkezett a Debreceni Törvényszékre - mondta Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője kedden.

Az MTI híradásából az is kiderül: „A vádirat szerint - amit keddi számában a Népszabadság ismertetett - M. Attila elsőrendű vádlott a 2010-es választások előtt, amikor Hajdúsámson alpolgármestere, illetve polgármester-jelöltje volt, egy-egymillió forint kenőpénzt kért két helyi lakostól a leendő városi egészségház kialakítása érdekében.

A vesztegetési ügyben a vádirat szerint a másodrendű vádlott P. Elek közvetített. M. Attilát az egyik ingatlantulajdonos jelentette fel, aki akkor a Fidesz választási aktivistája volt, s a másik tulajdonossal együtt megtagadta az egymillió forint kenőpénz kifizetését. M. Attila a nyomozás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg P. Elek beismerő vallomást tett.

A hivatkozott Népszabadság cikkben Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője elmondja: a vádhatóság vesztegetés megalapozott gyanújával tavaly óta nyomoz az ügyben, a két érintett gyanúsítotti kihallgatása már megtörtént.

A cikkírója szerint: M. Attilát egy hajdúsámsoni Fidesz-tag, Varga Andrea jelentette föl tavaly a rendőrségen, azt állítva, hogy a volt alpolgármester tőle, és egy másik helybéli lakostól egy-egymillió forint kenőpénzt kért egy önkormányzati beruházás lebonyolítása érdekében. A hajdúsámsoni önkormányzat egy egészségház kialakítására keresett helyi ingatlanokat, erre a célra Varga Andrea és egy másik lakos felajánlotta megvételre a lakását, mire P. Elek akkori fideszes önkormányzati képviselő azzal az üzenettel kereste meg őket, hogy M. Attila kérése szerint a két lakás után a vételárból egy-egy millió forintot vissza kell juttatni az alpolgármesternek kampánycélokra. Az ajánlatot az eladók nem fogadták el. M. Attila és P. Elek tagadta a vádakat, szerintük alaptalanul rágalmazták meg őket.

Megkeresésünkkor Máthé Attila elmondta, őt nem Varga Andrea, hanem éppen P. Elek hamis állítása alapján vádolták meg. Szerinte a volt képviselő inkább még magára is terhelően vallott, hogy őt bemártsa, mert a választás előtt 4 hónappal megromlott a viszonyuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!