Hajdú-Bihar

2013.05.02. 11:21

Itt a kockázati és magántőke

Debrecen - A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület „Kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségek" címmel tartott konferenciát a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület „Kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségek" címmel tartott konferenciát a Debreceni Egyetemen. A csütörtöki rendezvényen többek között az X Ventures, az Euroventures, a DBH Investment kockázati tőke vállalatok és a Riverside magántőke társaság szakemberei találkoztak debreceni és környékbeli cégek tulajdonosaival, vezetőivel.

A „Kockázati tőkebefektetések nyújtotta lehetőségek" című rendezvény bemutatta, hogy mi a kockázati és a magántőke, és milyen elvárásokkal, milyen lehetőségeket kínálva keres befektetési célpontokat. Az eseményen nemcsak befektetési szakemberek, hanem tőkét már bevont cégek tulajdonosai is beszámoltak tapasztalataikról. „A hazai vállalkozóknak igenis elérhető a tőke, minden vállalkozási élethelyzetre van megfelelő tőkefinanszírozás.

A cégtulajdonosok, cégvezetők viszont nincsenek tisztában azzal, hogy a cégek finanszírozása a banki hitelezésen és a tőzsdére lépésen kívül más forrásból is megoldható. A mostani jó alkalom volt arra, hogy a debreceni és környékbeli vállalkozók személyesen találkozzanak tőketársaságokkal és befektetési tanácsadókkal” – nyilatkozta Dr. Zsembery Levente, a HVCA Oktatási Bizottságának elnöke, az X Ventures Zrt. vezérigazgatója.

HBN

Ezek is érdekelhetik