Hajdú-Bihar

2013.05.13. 17:03

Megkezdődik a Petőfi tér átépítése

Debrecen - Komolyabb lezárások a jövő héttől várhatók a 2-es villamos beruházás miatt.

Debrecen - Komolyabb lezárások a jövő héttől várhatók a 2-es villamos beruházás miatt. Hozzálátnak a kettes villamos-pálya építéséhez kapcsolódó, régóta halogatott közműkiváltásokhoz a Petőfi téren, a Nagyállomás előtt csütörtökön. Szabó József kommunikációs projektvezető érdeklődésünkre azt közölte, hogy ezek a gépjármű forgalmat még nem fogják érinteni. Várhatóan a jövő héten kezdik el azokat a közmű-, és pályaépítési feladatokat, amelyek már a gépjármű-, a villamos-, valamint az autóbuszforgalmat is zavarni fogják és forgalomkorlátozással is járnak.

Új visszafordító

Mint arról beszámoltunk, a kettes villamos-projekt keretében a Petőfi téren megszüntetik a villamos körpályáját (hivatalos nevén: a hurkot). Helyette a 22 emeletes toronyház előtti részen egy olyan úgynevezett "fogas rendszert" alakítanak ki, amelyben egymás mellett állnak majd az 1-es és a 2-es villamosok. Ennek befejezését az év őszére tervezik.

HBN OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!