Hajdú-Bihar

2013.05.07. 07:49

Új közösségi terek Szoboszló belvárosában

Hajdúszoboszló - Befejeződött a Bocskai Többfunkciós Rendezvényközpont kialakítása és a Mozicsarnok megújítása Hajdúszoboszlón.

Hajdúszoboszló - Befejeződött a Bocskai Többfunkciós Rendezvényközpont kialakítása és a Mozicsarnok megújítása Hajdúszoboszlón. Mindkét beruházás része a „(H)ősök terein város és kultúrközpont revitalizáció Hajdúszoboszlón” projektnek. A nyolc elemből álló, a fürdőváros teljes belvárosát megújító beruházás sorozat 1,2 milliárd forintba kerül. Az ünnepélyes átadót hétfőn tartották a településen.

Lehetőségek kihasználása

A munkálatok során teljesen megújul a főtér és környezete. A beruházás célja, hogy a településen élők és az ide érkező vendégek a korábbinál jobban ki tudják használni a városközpont nyújtotta kulturális és idegenforgalmi lehetőségeket. A munkálatokat követően a belváros szebb és vonzóbb lesz, a korábbinál több kulturális esemény megrendezése válik lehetővé, a szolgáltatások színvonala emelkedik - hallhattuk.

A rehabilitáció során nemcsak több kulturális intézményt korszerűsítenek, hanem számos új, eddig még hiányzó szolgáltatást - például ifjúsági – civil információs és tanácsadó irodát – is létrehoznak.

A Bocskai mozi épülete az 1950-es évek elején épült. A hozzá vezető kis térrel együtt állapota az elmúlt évtizedekben fokozatosan leromlott, eredeti funkcióját egyre kevésbé tudta ellátni. Az épület a beruházás során új nevet - Bocskai Többfunkciós Rendezvényközpont – valamint új külsőt kapott.

A Hősök tere-beruházás része a belvárosi közterek átfogó, egysége és összefüggő rekonstrukciójának.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!