Hajdú-Bihar

2013.08.21. 10:23

Álmos vezér bő ingben pompázik

<em>A legjobb utazást hirdető iroda pikk-pakk bejelentette, hogy bezár a bazár. Ilyen időket élünk: a mélyrepülésük után mehet, ki merre lát, állítólag gondosan felkészültek a csődre – legalábbis ezt nyilatkozta nyugtató gyanánt a csőd őre</em> - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A legjobb utazást hirdető iroda pikk-pakk bejelentette, hogy bezár a bazár. Ilyen időket élünk: a mélyrepülésük után mehet, ki merre lát, állítólag gondosan felkészültek a csődre – legalábbis ezt nyilatkozta nyugtató gyanánt a csőd őre - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Mindeközben már nem csak a képzelet szárnyal: bő ingben pompázik Álmos vezér, a magyaros légcég első sarja. Bár a sólyomfélék a dél-amerikai kontinensről származnak, a gépmadártársaságnál ezt a nevet favorizálták. Senkit nem néznek madárnak, sőt, fanyalgásnak sincs helye (kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk), becsüljük meg a Sólyom Airways Boeing 737-500 előtt kereszteződő vízsugarakat, még mielőtt elhúzná a kondenzcsíkot!

Lám, a tevékenységét tavaly februárban felfüggesztő Magyar Légiközlekedési Vállalat után újra vannak égbeszökő vágyakat dédelgető tulajdonosok, akik eddig saját közlésük szerint kétmillió eurót költöttek a társaság létrehozására. A határ a csillagos ég, amit aligha hinne el a hét vezér.

Szárnyal a képzelet a meggyőzés terén: „Halló, itt Tas! Én meg Álmos. Ond nélkül akar-é röpülni Kend? Nem mindig, csak hébe-Huba. Pedig ez jobb, mint Elődje. Nem Töhötöm, hogy nemet mondjak.” A puding próbája az evés, a Sólyom Airways Boeing tesztje sem kevés: hol a helyünk a szállások, a keresők és a szálláskeresők viszonylatában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!