Hajdú-Bihar

2014.07.22. 09:05

Jegyzet: Ha lesz, nem lesz!

Fogalmam sincs, hogy hozzám hasonlóan hány emberben horgad fel az indulat, ha azt hallja: „Egy sört!” vagy „Egy sör lesz! ”, de akiket ugyanúgy karmol tőle az ideg, mint engem, azok egy része valószínűleg ugyanott tanult meg szépen kérni, mint én. Csáki Alexandra jegyzete.

Fogalmam sincs, hogy hozzám hasonlóan hány emberben horgad fel az indulat, ha azt hallja: „Egy sört!” vagy „Egy sör lesz! ”, de akiket ugyanúgy karmol tőle az ideg, mint engem, azok egy része valószínűleg ugyanott tanult meg szépen kérni, mint én. Csáki Alexandra jegyzete.Tinédzserkori törzshelyem tulaja nagyon ügyelt arra, hogy a test épülése mellett a szellem is gyarapodjon a krimójában, melynek söntése felett kis tábla hirdette az idők kezdete óta: „Ha lesz, akkor nem lesz!” Nála nem csak üres lózung volt a rövid, de annál velősebb kijelentés. Aki nem kért szépen, az még csúnyán se kapott. Peti csak megpöccintette a kézzel írt, de mindenki számára jól olvasható kiírást, és a következő szomjashoz fordult. Ennyi az egész. Másodszor már a legtahóbb vendég sem követelt, csupán kért, azt is jól hallhatóan, mások okulására. Mindenhová kellene egy ilyen tábla és egy ilyen ember: a boltba, a bürokrácia színtereire, mindenhová, ahol kérni kell(ene). Akkor talán a nyegleséget és hőzöngést felváltaná a tisztelet, a bizalom és a türelem, amit kereshetünk ugyan a világ kristálytermeiben, de lehet, hogy egy egyszerű, füstös kocsmában találunk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!