Hajdú-Bihar

2014.10.15. 08:23

Jegyzet: Eljött a szakítás ideje

<em>Kíváncsi vagyok, meddig fognak még ránk mosolyogni az óriásplakátokról, villanyoszlopokról és egyéb legális vagy illegális hirdetőfelületekről a kampányarcok.</em> Palicz István jegyzete.

Kíváncsi vagyok, meddig fognak még ránk mosolyogni az óriásplakátokról, villanyoszlopokról és egyéb legális vagy illegális hirdetőfelületekről a kampányarcok. Palicz István jegyzete.

Bár a választási törvény értelmében a szavazás napjától számítva egy hónapon belül a politikai hirdetéseknek, a választáson indult pártok és jelöltek kampányüzeneteinek el kell tűnniük a közterületekről, a gyakorlatban ez sosem valósul meg maradéktalanul. Emlékszem, nyolc éve a járda aszfaltjára fújatta a vezetéknevét egy-két képviselőjelölt.

A nyíregyházi járókelők évekig tapostak rajtuk, mire lekoptak... A plakátokat annak kell eltávolítania, aki azokat elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, ha ezt nem teszi meg (időben), az önkormányzatnak kell leradíroznia őket a közterekről. A megyeszékhelyen bőven lesz/lenne dolguk a legális plakátszaggatóknak, ám félő, hogy az aktivisták aktivitása a kiürült kampánykassza láttán alábbhagy majd.

Én az utcákat-tereket járó közmunkásokat bíznám meg ezzel a feladattal, természetesen plusz pénzért, amit a pártok csengetnének ki, nem mi, adófizetők. Ha a melósok párt(un)szimpátiájuk függvényében felosztanák maguk között, hogy ki kinek „tépje le az arcát”, még örömüket is lelhetnék a fizetett túlórákban...

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!