Hajdú-Bihar

2014.10.20. 07:51

Jegyzet: Tíz afgán menekült dominót borított

<p class="kommentartext"><em>Ezek az illegális migránsok! Afganisztánból Magyarországig jutottak csak el a határsértők, holott álmaik netovábbja Nyugat-Európa volt. Ám lefülelték őket, amivel eldőlt a dominó. És csak borul, borul, borul.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Ezek az illegális migránsok! Afganisztánból Magyarországig jutottak csak el a határsértők, holott álmaik netovábbja Nyugat-Európa volt. Ám lefülelték őket, amivel eldőlt a dominó. És csak borul, borul, borul. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Noha a határrendészeti szervek felkészültek, stabil és mobil hőkamerákkal, földön, vízen és levegőben egyaránt szemmel tartják az embercsempészeket és azokat, akik olykor azt sem tudják hol vannak, folyamatosan próbálkoznak a tiltott határátlépéssel, a pénz ugyanis nagy úr.

Jelen esetben a tíz ázsiai A pontból szeretett volt eljutni B-be per kopf pár ezer dollár fejében. A beteljesülés helyett idegenrendészeti eljárás indult ellenük, akik menekültstátuszt kértek. Kabul közelsége helyett mindegyikőjük kábul, a rendőrség pedig üti a vasat, míg meleg, és halad a forró nyomon. Kilencen őrizetben, hatan pedig szabadlábon védekezhetnek embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával.

Egyikőjük a közösségi portálon dobta fel a magas labdát: az árulkodó fotóiról sütött a jólét, az ékszerek, a kötegnyi pénz még inkább meggyőzte a nyomozókat. Az illető alighanem a szabadságot is kicsempészte az életéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!