Hajdú-Bihar

2014.11.19. 09:02

Jegyzet: Itthon maradva alkotni újat

<em>Dolgozni tudó és akaró kerestetik! – tehetnénk ki a képzeletbeli táblát megyénk mind több pontjára, ahol lenne munka, feladat, ám szakember kevés (vagy nincs) az elvégzésére. Nincs hegesztő, ács, esztergályos, villanyszerelő, és még hosszan sorolják a cégvezetők, hány szakmában is hiányzik az utánpótlás. A hivatásoknál sem más a helyzet, ha mondjuk a vidéki háziorvosi praxisok betöltésére gondolunk.</em> Nyéki Zsolt jegyzete.

Dolgozni tudó és akaró kerestetik! – tehetnénk ki a képzeletbeli táblát megyénk mind több pontjára, ahol lenne munka, feladat, ám szakember kevés (vagy nincs) az elvégzésére. Nincs hegesztő, ács, esztergályos, villanyszerelő, és még hosszan sorolják a cégvezetők, hány szakmában is hiányzik az utánpótlás. A hivatásoknál sem más a helyzet, ha mondjuk a vidéki háziorvosi praxisok betöltésére gondolunk. Nyéki Zsolt jegyzete.

Az okok listázása nem könnyű próbálkozás: egyes szakmák oktatása szinte észrevétlenül épült le, mert nem volt divatos az adott pálya, így jelentkező sem akadt; más esetben megmaradt a képzés, diák is került az iskolapadba, ám aki kellő elhivatottsággal tanult, s vált szakemberré, azt elcsábították. Régebben az ország közepére és Dunántúlra, mert ott mindig magasabb volt a bér, ma pedig már inkább Európa más országaiba, ahol ugyanannyi, olykor kevesebb munkáért még több pénzt tudnak fizetni. Annyit, amennyivel soha nem leszünk képesek versenyre kelni itt, e honban; zömmel történelmi szerencsétlenségek sorozata miatt, de a fejlettnek titulált világ ebben nem ismeri, nem fogadja el a vis maior fogalmát. Ez van – de nyomban hajlandó elfelejteni a kirekesztés vádját, ha a segélyre spendírozó menekültáradat kitoloncolásáról van szó, pontosítva a befogadó társadalom jelentését: „nyitva csak képzett, nyelveket beszélő, piacképes tudással rendelkezők számára!”. Ez van… Csak a szűk baráti, ismerősi körből szívszorongatóan sok példáját látom annak, hogy mennyi fiatal, frissen végzett szakember (hegesztőtől orvosig) megy ki nyugat-európai országokba dolgozni. A szülők könnyes szemmel, „jobb így nekik így” sóhajjal szenvedik el az uniós alapelv, a munkaerő szabad áramlása következményeit; a politikusok buzgón terelik e fájdalmat ellenfeleik kontójára, de a populista szócsatákból ritkán sejlik ki a válasz, miként tarthatók meg azok, akik képesek és készek is felépíteni a romokból a (nagy szó…?) hazát.

Ám vannak biztató jelek! A Kelet-Magyarország hamarosan bemutatja a megye TOP 100 cégét, immár hosszú évek kiváló együttműködésében az adóhatósággal és a megyei iparkamarával. A megyei éllovas cégek között láthatunk majd nagyon sok helyi családi vállalkozást, amelyekben a cégalapító elődök mellett ma már ott dolgoznak az utódok is. Azt is látni, hogy ha ők sikeresek, akkor sok-sok, olykor ezernél is több embernek, további családnak adnak munkát, megélhetési lehetőséget. Vannak olyan külföldi cégek is, amelyek több évtizede bizonyítják elkötelezettségüket, fejlesztenek, s összefogva indítanak mentor programokat, hogy az ország különböző egyetemein tanuló szabolcsi, szatmári, beregi fiatalok visszatérhessenek szűkebb hazájukba. Összefogva van esély megállítani az elvándorlást, megtartani a tehetségeinket, építeni újat, maradandót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!