Hajdú-Bihar

2014.11.11. 14:04

Jegyzet: Felkészülni, vigyázz, hó!

<em>Lassacskán kopogtat a tél, felkerülnek a járművekre a téli gumik, a pesszimistábbak már talán a hóláncot is leporolták. Mondhatjuk tehát, hogy a közlekedés szereplői felkészültek a télre és annak minden veszélyére. Ez ilyenkor így normális. Ami viszont örömteli, és biztonságunk érdekében sem elhanyagolandó, hogy a Magyar Közút emberei és gépparkja is készen állnak a kihívásokra, így papíron őket sem érheti meglepetés egy esetleges hirtelen érkező tél beköszöntével. </em>Sipeki Attila jegyzete.

Lassacskán kopogtat a tél, felkerülnek a járművekre a téli gumik, a pesszimistábbak már talán a hóláncot is leporolták. Mondhatjuk tehát, hogy a közlekedés szereplői felkészültek a télre és annak minden veszélyére. Ez ilyenkor így normális. Ami viszont örömteli, és biztonságunk érdekében sem elhanyagolandó, hogy a Magyar Közút emberei és gépparkja is készen állnak a kihívásokra, így papíron őket sem érheti meglepetés egy esetleges hirtelen érkező tél beköszöntével. Sipeki Attila jegyzete.Ha felkészült az autós és a szolgáltató is, akkor adódik a kérdés: lehet-e bármiféle bökkenő közlekedésünkben a leghidegebb évszakban? Ahogyan egy közismert autós mondás tartja: felkészültünk a télre, na de a hóra is?

Mint minden témában, ezen a téren is felemásak a vélemények. Ritka, hogy ne hibáztassuk akár magunkat, akár az előttünk haladó kocsit, vagy éppen a kotrógépet, hogy az vajon merre lehet. Személyes élményeim és tapasztalataim szintén felemásak. Az most mindegy, hogy autóban, vagy buszon ülve, de találkoztam már jégbordás főúttal is, no meg tökéletesen járható mellékutakkal is. Láttam már türelmetlenül előző autóst, akit percekkel később az árokból szedtek ki, de láttam már megfontolt, hideg fejjel gondolkodó sofőröket, akik tisztában voltak az évszak adottságaival, és az volt a fontos nekik, hogy hogyan – és nem az, hogy mikor – érnek haza. Ezek persze már elmúltak, mind csak utólagos elmélkedés. A fontos dolgok úgyis akkor derülnek majd ki, amikor élesben találkozik – vagy nem találkozik – egymással az évszak, az autós, és a hókotró.

Címkék#hó#tél
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!