Hajdú-Bihar

2014.12.28. 12:25

Nézőpont: Hétmérföldes mosoly

<em>Kalapot emelek a második bajnoki címét nyerő Lewis Hamilton előtt, ám saját értékelésem eltér a vb-pontvadászat végeredményétől, nálam ugyanis Daniel Ricciardo volt az évad legjobbja</em>. Mészáros Sándor írása.

Kalapot emelek a második bajnoki címét nyerő Lewis Hamilton előtt, ám saját értékelésem eltér a vb-pontvadászat végeredményétől, nálam ugyanis Daniel Ricciardo volt az évad legjobbja. Mészáros Sándor írása.

Amit az ausztrál művelt idén, azt túlzás nélkül lehet fenomenálisnak minősíteni: mindenki – beleértve saját magát is – arra számított, hogy a Red Bull-gépezet „webberi” sorsot szán neki és Vettel árnyékába kárhoztatják, ám jól kidomborodott, hogy a hétmérföldes mosoly mögött komoly ambíció rejtőzik.

Míg a sikerekbe belekényelmesedett Vettel képtelen volt bármit is kezdeni a Red Bull nehéz helyzetével, és az évad végén olajra is lépett, addig Ricciardo kamatoztatta a HRT-nél és a Toro Rossónál finomra csiszolt alkalmazkodási készségét. Ennek, valamint bátorságának lett a jutalma a három futamgyőzelem és a bronzérem: a Mercedes-menőkön kívül csak neki sikerült futamot nyernie idén, ezzel pedig a legnagyobb ászok közé emelkedett. Tette mindezt úgy, hogy egyáltalán nem szállt el magától és megmaradt ugyanolyan laza, mókás fickónak, amilyen korábban is volt.

Ricciardo szezonja azt is jól megmutatta, hogy a sikert és a kudarcot milyen nüanszok választják el egymástól a Forma-1-ben. Az évad rajtja előtt a szakma egyetértett abban, hogy az előző két, a Toro Rossónál futott közös szezon során Vergne semmivel sem mutatott kevesebbet, neki mégis jóval keserűbb pirula jutott: míg az ausztrál a csúcs felé tart, a franciának jövőre már helye sem lesz a mezőnyben…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!