2015.02.03. 18:32
Csipkebogyó: pirosló, igazi vitaminbomba
Nyíregyháza - A csipkebogyó erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi egész immunrendszerünket.
Nyíregyháza - A csipkebogyó erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi egész immunrendszerünket.
A csipkebogyóban sok A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található, legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin, mely részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Mindezek mellett a segíti a csontok erősödését és a csontképződést, javítja szilárdságukat. Javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, elősegíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére, az általános egészségi állapotra. Extrém lúgos kémhatású, segít visszaállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
A csipkebogyóból hideg eljárással készített italok fogyasztásával nagyban növelni tudjuk a szervezet ellenálló képességét, serkenti az epeműködést, ezért jó a májbántalmak ellen, és kiváló vizelethajtó is. A C-vitamin nagy mennyiségben egyes embereknél hasmenést okozhat, ezért csipkebogyó fogyasztásakor is legyünk óvatosak.