Hajdú-Bihar

2015.03.05. 08:03

Jegyzet: Ezért, hogy megússzuk...

<em>Néha még előjön álmomban. Ilyenkor felriadok és kiver a veríték. Jó pár éve volt a Sóstón, az ötvenesben. Úszni még nem tudtam, ám úgy gondoltam, hogy a műanyaglabdával bátran beugorhatok a kétméteresbe.</em> Mán László jegyzete.

Néha még előjön álmomban. Ilyenkor felriadok és kiver a veríték. Jó pár éve volt a Sóstón, az ötvenesben. Úszni még nem tudtam, ám úgy gondoltam, hogy a műanyaglabdával bátran beugorhatok a kétméteresbe. Mán László jegyzete.

Előbb csak úgy óvatosan beestem a vízbe, majd a sikeren felbátorodva egyre messzebb ugrottam. Élveztem fenemód, aztán egyszer csak kicsúszott a kezeim közül a pettyes.

Megriadtam, merültem, nyeltem, küzdöttem, így utólag az életemért. Már csak karnyújtásnyira volt a medence széle, amikor végzetesen fogytán volt az erő és a levegő, szerencsére egy felnőtt kiszúrta, hogy ez nem örömcsapkodás, is kihúzott a partra. Leültem a fűre és akkor ijedtem meg csak igazán. Persze otthon nem mondtam el...

Aztán megtanultam úszni, de az az eset nem múlt el nyomtalanul. Imádom a vizet, de biztonságban csak akkor érzem magam, ha leér a lábam és persze közben kinn van a fejem. Nagy hülyeséget csináltam, szerencsére megúsztam úszás nélkül. Talán ezért is tartom az egyik legüdvözítőbbnek, amikor a gyerekeket úszni tanítják. Lételemünk a víz, az úszás egészséges, frissítő, erősítő és had nem soroljam tovább...

Ám éppen ezért fontos, hogy az alapokat megfelelően kapják meg a gyerekek. A csiszolt kartempónál és lábtechnikánál sokkal fontosabb, hogy ne féljenek a víztől, ám tiszteljék ezt a közeget. Ami örömet adhat, az bánatot, fájdalmat is okozhat...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!