Hajdú-Bihar

2015.03.18. 08:44

Jegyzet: (Ko)média

<em>A rút ellenzék le akarja rombolni az elért eredményeket és kisebbíteni az érdemeket, ezért beszél káoszról, összeomlásról, hozzá nem értésről. Közben pedig semmi más nem történt, mint hogy a köztévé új csatornája összekeverte a dátumokat, és tévedésből az indulás napján a szilveszterkor szokásos bakiparádét adta le.</em> Száraz Ancsa jegyzete.

A rút ellenzék le akarja rombolni az elért eredményeket és kisebbíteni az érdemeket, ezért beszél káoszról, összeomlásról, hozzá nem értésről. Közben pedig semmi más nem történt, mint hogy a köztévé új csatornája összekeverte a dátumokat, és tévedésből az indulás napján a szilveszterkor szokásos bakiparádét adta le. Száraz Ancsa jegyzete.

A felkonferált anyagok köszönő viszonyban sem voltak a bejátszott tudósításokkal, a helyszínen kapcsolt riporterek nem tudták, hogy adásban vannak, a feliratok mókásra sikeredtek, de biztos, ami biztos, az időjárás-jelentést ketten is celebrálták. Nem is lenne ezzel baj, ha ez a Comedy Central lenne, és nem mi fizetnénk. De mi fizetjük: évi 80 milliárd forintunkba kerül a viccözön. Az új M1 BBC-mintájú hírcsatorna szeretne lenni – a közös pont egyelőre csupán annyi, hogy kedden a példaként állított tévétársaság is a magyar „megfelelőjén” poénkodott.

De más gond is van: az MTVA szerint hétfőn az öt közszolgálati adót 4 millióan (!) nézték: mindenkit beleszámoltak, aki egyetlen percig is hozzájuk kapcsolt. A valódi adatok ezzel szemben azt mutatják, hogy a tévéelőfizetéssel rendelkezők 1,2-1,3 százaléka követte az adásaikat. Már csak egy kérdés maradt: hogy várható hiteles tájékoztatás onnan, ahol már az első nap is a torzítás jegyében telt?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!