Hajdú-Bihar

2015.03.04. 07:50

Jegyzet: Titkosítva

<em>Mindig is mondom, nem az egyszerű embernek való a politika! Nem győzzük kapkodni a fejünket. Egyik pillanatban így gondolkodik valamelyik ügyeletes „nagyfőnök”, a másikban pont az ellenkezőjét mondja, cselekszi.</em> Dankó Mihály jegyzete.

Mindig is mondom, nem az egyszerű embernek való a politika! Nem győzzük kapkodni a fejünket. Egyik pillanatban így gondolkodik valamelyik ügyeletes „nagyfőnök”, a másikban pont az ellenkezőjét mondja, cselekszi. Dankó Mihály jegyzete.

Nem beszélve arról, még a legegyszerűbb ügyben sem azonos szemüvegen lát egy dolgot az éppen kormányon lévő, vagy az ellenzék. Kinek van igaza? Erre bizony néha csak évtizedek múlva kapunk választ. Most éppen a paksi atomszerződés részleteinek titkosítása borzolja a kedélyeket.

Tudjuk jól, ha valamit titokban akarnak tartani mindenáron, a mögött valamiféle huncutság húzódik meg. Nagyon nem akarhatják ez esetben az illetékesek, hogy kiderüljön az igazság. A kétkedő tehát kérdez, kombinál. Különösen, ha még innen onnan rá is erősítenek a bizonytalanságára. Nem sejthető most mi az (a politika, a fizetendő milliárdok, a technológia), amit nem lehet elmondani legalább a szakembereknek.

Akik talán emberi nyelvre lefordítanák az egészet, és megnyugtatnának mindenkit. Különösen, hogy abban is biztos vagyok, a következő kormány nyíltan a nép elé tárja majd a „titkot”. Akkor miért kell hallgatni, különben is a „hívők” kritika nélkül elfogadnak úgy is mindent. Talán a bizonytalanokat akarják így félelembe tartani? Nos, a kérdés még nem teljesen lezárt. Talán ez esetben is igaz: a tudás biztonságot ad, vagy éppen az a jó, ha semmit sem tudunk?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!