Hajdúdorog hírei

2012.11.29. 09:40

20 éves a zeneiskola

Hajdúdorog - Komolyzenei koncerttel ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenei tagozata november 22-én az iskola dísztermében.

Hajdúdorog - Komolyzenei koncerttel ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenei tagozata november 22-én az iskola dísztermében.A megjelenteket Baloghné Fáczán Gabriella tagozatvezető köszöntötte, külön üdvözölve a már nyugdíjazott, de a közönség soraiban ülő pedagógusokat. Bár minden rendezvényükön szó esik a zenetanulás mindennapi életben betöltött szerepéről, közösségformáló erejéről, ám mindarról a lelkiismeretes és lelkes munkáról, mellyel a pedagógusok és tanítványaik viseltetnek leginkább a hagyományosan megszervezett Őszi, Karácsonyi és Tanszaki növendék hangversenyek, valamint a Kicsinyek és Végzősök koncertjei és az Énekversenyek tanúskodnak. Hozzátette, hogy a városban folyó zenei nevelés célja a zeneileg tehetséges gyerekek felkutatása és tehetséggondozása, s a zeneértő, zenekedvelő személyiségek formálása és hangversenylátogató közönség nevelése, ám emellett őszinte büszkeség tölti el, amikor azon egykori tanítványaira gondol, akik számára a zene életformaként, hivatássá nőtte ki magát.

A 1992-ben elindított zeneoktatás körülményeiről és az azt megelőző lobbiról tartott tartalmas és személyes élményekben gazdag visszatekintést Pappné Papp Irén nyugalmazott pedagógus. Megköszönte a mindenkori városvezetők és iskolaigazgatók hathatós segítségét és támogatását, tanártársainak fáradhatatlan és áldozatos munkáját, amivel az intézmény fennmaradását és a diákok fejlődését elősegítették.

Búcsúzóul a tagozatvezető további szép sikereket, jó egészséget és még sok-sok sikerekben gazdag tanévet kívánt az intézménynek és az ott tanuló gyerekeknek.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!