HAON lakóhelyem

2011.08.18. 08:09

Marihuána termesztő szervezet került elfogásra Debrecenben és környékén

Előzetes bűnügyi információk alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2011. augusztus 11-én, összehangolt akció keretében a Hortobágy Akció Osztály bevonásával elfogtak egy debreceni, egy hajdúsámsoni és egy bocskaikerti férfit, akik két marihuána ültetvényt hoztak létre.

Előzetes bűnügyi információk alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2011. augusztus 11-én, összehangolt akció keretében a Hortobágy Akció Osztály bevonásával elfogtak egy debreceni, egy hajdúsámsoni és egy bocskaikerti férfit, akik két marihuána ültetvényt hoztak létre. A három férfi, Hajdúsámsonban egy családi ház pincéjében, Bocskaikertben egy hétvégi házban - marihuána termesztésére alkalmas speciális helyiségeket alakítottak ki. A kommandósok az elkövetőket a növények ápolása közben fogták el. Az ültetvényeken közel 300 tő beérett állapotban lévő növényt, valamint közel 200 gramm speed-et, illetve a termesztéshez szükséges vegyi anyagokat és technikai berendezéseket foglaltak le a nyomozók.

 

Ezzel egyidőben Debrecenben is elfogásra került két helyi férfi, akik a leszüretelt marihuána eladásában játszottak fő szerepet. Az egyik férfi háza udvarán lett elfogva, amikor barátaival éppen kábítószert fogyasztott. Próbáltak elmenekülni, de a szakszerű intézkedésnek köszönhetően tettük kudarcba fulladt. A két debreceni elkövető tartózkodási helyén történő házkutatás alkalmával 200 gramm marihuána, s az eladáshoz szükséges segédeszközök, valamint készpénz került lefoglalásra.

 

A több helyszínen lefoglalt kábítószerek piaci értéke kb. 20-30 millió forint.

 

A rendőri intézkedés-sorozatnak köszönhetően a teljes hálózat felderítésre került.

 

Az elkövetőket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, majd a Debreceni Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ellenük visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt folytatják az eljárást. A kereskedést végző elkövető akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Két héttel korábban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei - budapesti kollégáik bevonásával - összehangolt akció keretében elfogtak egy váci férfit és barátnőjét. A két személyt Budapesten a XV. kerületben fogták el a kommandósok, az M3-as autópálya kivezető szakaszán. A férfi, amikor észlelte az elfogására érkező kommandósokat, gyalogosan kezdett menekülni, de néhány száz méteres üldözést követően elfogásra került. A férfitől lefoglaltak negyed kilogramm kokaint, melynek piaci értéke: kb. 3-4 millió Ft.

 

A pár ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, a tettesek előzetes letartóztatásban vannak.

 

Kelemen Éva r. hadnagy

sajtószóvivő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!