HAON lakóhelyem

2011.08.24. 12:16

Rongálókat fogott a rendőrjárőr Hajdúszoboszlón

Még múlt hét pénteken hajnalban érkezett bejelentés, miszerint ismeretlen elkövető(k), a Hajdúszoboszló Debreceni útfélen található Autóbusz-állomáson parkoló három autóbusz hátsó ablakát graffiti írással megrongálták.

Még múlt hét pénteken hajnalban érkezett bejelentés, miszerint ismeretlen elkövető(k), a Hajdúszoboszló Debreceni útfélen található Autóbusz-állomáson parkoló három autóbusz hátsó ablakát graffiti írással megrongálták. Mindezzel nagyjából egy időben a buszállomással szemben található Non-Stop üzlet egyik dolgozója is bejelentést tett, hogy az üzlet öt darab hőszigetelt kirakat ablakát, valószínűleg egy fém kupakkal megrongálták.

A helyszínre küldött rendőrjárőr fényképfelvételeket készített a helyszíneken, majd felvette a kapcsolatot a bejelentőkkel, ennek során adatgyűjtést végzett az elkövető(k) személyleírására vonatkozóan, illetve a bűncselekmény eszközéül használt eszközök (filctoll) felkutatása céljából, mely rövid időn belül eredményre vezetett. A rendelkezésre álló személyleírások alapján a hajdúszoboszlói autóbusz-végállomáson igazoltatott, majd elfogott egy 23 éves mikepércsi férfit, egy 17 éves debreceni hölgyet, és egy 18 éves püspökladányi fiatalembert, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A három fiatal a cselekményt megelőző este érkeztek Hajdúszoboszlóra éjszakai fürdőzésre. A rendőrkapitányságon a cselekmény körülményeinek tisztázása során tanúként került kihallgatásra a püspökladányi fiatalember és a debreceni hölgy, akik elmondták, hogy ők nem követtek el bűncselekményt, nem vettek részt sem az autóbuszok összefirkálásában, sem a kirakat megrongálásában. A harmadik társuk már gyanúsítottként került kihallgatásra, aki beismerte a bűncselekmények elkövetését, és a rendőrök lefoglalták tőle az elkövetéshez eszközül felhasznált 0.8 inch nagyságú fekete színű festékszórót.

A bűncselekmény elkövetése során a közlekedési társaság járművein rongálással okozott kár kb. 30.000 forint, míg az üzlet kirakatában okozott kár kb. 100.000 forint.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

 

Kelemen Éva r. hadnagy

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!