HAON lakóhelyem

2012.06.21. 19:06

A terrorelhárítók szabadítottak ki egy kisfiút Nagycserén

Debrecen-Nagycsere - A terrorelhárítók szabadítottak ki egy 1 éves kisfút, akivel késsel felfegyverkezett édesapja bezárkózott egy nagycserei házba. A bűncselekmény csütörtökre virradóan történt, de a megyei rendőr-főkapitányság csak a délutáni órákban számolt be a rendkívüli akcióról.

Debrecen-Nagycsere - A terrorelhárítók szabadítottak ki egy 1 éves kisfút, akivel késsel felfegyverkezett édesapja bezárkózott egy nagycserei házba. A bűncselekmény csütörtökre virradóan történt, de a megyei rendőr-főkapitányság csak a délutáni órákban számolt be a rendkívüli akcióról.A férfi kizavarta a házukból terhes feleségét és bezárkózott egy éves kisfiúkkal. A helyszínre érkező rendőröket a férfi megfenyegette, de később sikerült elfogni.

 

TEK videofelvétele az akcióról


Várandós feleségére támadt

A hivatalos közlemény szerint a 39 éves, agresszív, erősen ittas férfi az éjszakai órákban bántalmazta négy hónapos terhes feleségét, majd az asszonyt kizavarta a házból, ő pedig bezárkózott egy éves kisfiúkkal.

A helyszínre érkező rendőrök az áramellátás nélküli házban nem tudták megfékezni a tomboló férfit, sőt támadólag lépett fel a késsel, megöléssel fenyegetve őket. Az intézkedés megelőzése érdekében ölébe vette a kisgyermeket, s megállt vele az ablakban. A debreceni rendőrök indokoltnak látták a terrorelhárítók segítségét kérni, megérkezésükig pszichológus közreműködésével tartották a kapcsolatot az elkövetővel.

Ép bőrrel

A terrorelhárítóknak rövid időn belül sikerült áttörést elérniük, a férfit elfogták, a gyermeket pedig sértetlenül átadták az édesanyjának. A műveletet a Terrorelhárító Központ vezetője (Hajdu János dandártábornok) és a debreceni rendőrkapitány (Uzonyi Attila ezredes) a helyszínen követte.

Az őrizetbe vett dühöngővel szemben magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!